Activiteiten - bezig blijven

Ouder worden hoeft niet te betekenen dat u minder onderneemt dan vroeger. Integendeel. Juist wanneer u uw tijd zelf kunt indelen, kunt u actiever zijn dan ooit. HilverZorg helpt u op allerlei manieren om creatief en actief te blijven. Met gezellige activiteiten en goede begeleiding, door professionals en vrijwilligers.

Bekijk de meestgestelde vragen over Activiteiten

Kan ik ook meedoen als ik zelfstandig woon?

Ja, ook als u zelfstandig woont kunt u meedoen aan verschillende activiteiten. Informeer bij het woondienstencentrum bij u in de buurt voor actvititeiten in uw wijk.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een activiteit?

Het is niet noodzakelijk om u voor elke activiteit aan te melden. Loop gerust bij het woondienstencentrum in de buurt langs en vraag naar de mogelijkheden.

Wat kosten de activiteiten?

Bij u in de buurt

Door mensen te ontmoeten en bezig te blijven, blijft het leven leuk. Iedere dag opnieuw. Daarom organiseert HilverZorg vrijwel dagelijks gezellige en nuttige activiteiten. Dat kan een uitstapje of een excursie zijn, maar ook een cursus bloemschikken of schilderen, een spelletjesochtend, een interessante lezing of een mooi concert. Woont u zelfstandig en is het vervoer naar het woondienstencentrum een hindernis, dan kunt u gebruik maken van de haal- en brengservice. 

Blijf in beweging

Te oud om te sporten? Welnee! Samen met de buurtsportcoach vindt u vrijwel altijd een beweegactiviteit die bij u past en die bovendien gezellig is. In alle wijken van Hilversum is een buurtsportcoach actief. Wilt u weten wat er in uw wijk te doen is? Klik hier voor het boekje met een overzicht van alle sportieve activiteiten.  Voor tips of voorbeelden van oefeningen en beweegactiviteiten klikt u hier. Dus kom in beweging en doe mee!

"Leuke activiteiten en uitjes kleuren mijn dag"
Meneer Bos
82 jaar

Onze woondienstencentra

De woondienstencentra kunt u iedere dag binnenlopen en hebben allemaal een plek waar ontmoeten en dagzorg mogelijk is. U krijgt er advies en informatie van deskundigen en u komt er andere buurtbewoners tegen. In de meeste woondienstencentra van HilverZorg is een grand café en vaak ook een restaurant. Fijn voor een kopje koffie of thee, een lunch of een warme maaltijd, maar ook een gezellige ontmoetingsplek.

Wilt u meer weten over de activiteiten van HilverZorg?

Wilt u informatie over dagbesteding? Of wilt u weten welke activiteiten er deze week bij u in de buurt worden georganiseerd? Bel gerust met onze wijknetwerkers. Zij beantwoorden graag uw vragen.

Carolus: Linda Eijlers/ Patricia Gort (035-7608001)
Lopes Dias: Anoeshka de Waard (06-35115565)
St Joseph: Daisy van Cleef (035-6421969)
De Egelantier: Gabie van der Klein (035-7608002)
Nieuw Kerkelanden: Marie-José Bruins (035-7608621)